Net Generation

Στη γενιά αυτή η τεχνολογία δεν προκαλεί Δέος .

Η υψηλή ταχύτητα είναι φυσιολογική γιαυτούς .

Δεν πείθονται απο την εμπορική επικοινωνία αλλά απο αυτά που λέγονται στα δίκτυα .

Βλέπετε πως δεν συγκεντρώνονται εύκολα και για πολύ ώρα .

Segmentation .

Ως καταναλωτές επιθυμούν να επινοούν απο κοινού με τις επιχειρήσεις προιόντα και υπηρεσίες αλλάζοντας τις επιχειρήσεις .

Ως μαθητές περνούν απο τη δασκαλοκεντρική νοοτροπία στη μαθητοκεντρική με επίκεντρο τη συνεργασία .

Ως πολίτες επιθυμούν μία άλλη κεντρική διοίκηση , επιθυμούν πολλές και πολλαπλές δυνατότητες .

Κεντρικά Χαρακτηριστικά .

Η Net Generation μεγαλώνει βλέποντας σε υπολογιστές όπως οι μεγαλύτεροι μεγάλωναν βλέποντας τηλεόραση .

Το Διαδίκτυο αναπτύσσει την κριτική σκέψη των παιδιών , ποιές είναι καλές ιστοσελίδες , ποιές πληροφορίες να επιλέξω , πως να διακρίνω τι είναι πραγματικό και τι όχι ;

Περνά τους ανθρώπους απο τη μονόδρομη επικοινωνία σε μία διαδραστική επικοινωνία .

Τα παιδιά στις οικογένειες τους είναι σε θέση αυθεντίας κάτι που επηρρεάζει θετικά την ψυχολογία τους .

Και όμως είναι απείρως πιό έξυπνοι .

Ο εγκέφαλος των Net Generation έχει αναπτυχθεί διαφορετικά απο ότι των προηγούμενων γενεών σύμφωνα με τους νευροεπιστήμονες .

Η πρόσβαση στην πληροφορία είναι άπειρης δυναμικής έναντι της φτωχής πρόσβασης των προηγούμενων γενεών και η net generation μαθαίνει πως να έχει πρόσβαση σε αυτές να τις διαλέγει , να τις κατηγοριοποιεί και να τις απομνημονεύει . Όλα αυτά έχουν επιδράσει αυξητικά στη νοημοσύνη της .

Δεν εκπαιδεύουμε εμείς αυτή τη γενιά αλλά …………

Στη Φινλανδία η κυβέρνηση επέλεξε παιδιά της Νet Generation να διδάξουν υπολογιστές στους δασκάλους τους .

Η δυναμική των σχέσεων εξουσίας μεταξύ δασκάλων και μαθητών θα αλλάξει για πάντα .

Είναι ίσως η εξυπνότερη γενιά της ιστορίας της ανθρωπότητας . Ούτως ή άλλως ο δείκτης IQ ανεβαίνει τρείς ποσοστιαίες μονάδες ανά δεκαετία απο τον β’ παγκόσμιο πόλεμο και μετά .

Οι νόρμες της Net Generation .

Επιθυμούν ελευθερία σε ότι κάνουν επαγγελματικά – προσωπικά – κοινωνικά .

Επιθυμούν να διαμορφώνουν αυτοί τις καταστάσεις , πέρα απο τη μονόδρομη επικοινωνία . Επιδιώκουν να είναι αμφίδρομη .

Ερευνούν τα πάντα και επιδιώκουν να μπαίνουν μέσα στις επιχειρήσεις .

Ερευνούν τις αξίες και επιδιώκουν να συνεχίζουν με αυτούς όπου οι αξίες τους ταυτίζονται .

Παίζουν net games και θέλουν παντού παιχνίδι και διασκέδαση .Επιπλέον μέσα απο τα games δυναμώνουν το στρατηγικό τους πνεύμα και αναζητούν πολλαπλές λύσεις για κάθε στόχο .

Βασίζονται στις συνεργασίες και την Ανάπτυξη Σχέσεων . Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα 9 στους 10 εάν ένας πολύ καλός τους φίλος τους συστήσει ένα προιόν ή μία υπρεσία θα την αγοράσουν .Επηρρεάζονται απο τα δίκτυα επιρροής στα οποία συζητούν για φίρμες , εταιρείες , προιόντα και υπηρεσίες .

Είναι εκπαιδευμένοι στην ταχύτητα . Στις Ηλεκτρονικές Αίθουσες διδασκαλίας όπου τα πάντα λειτουργούν βάσει των δεδομένων σε όλο τον κόσμο , με βασικό χαρακτηριστικό τη ροή πληροφοριών μεταξύ τεράστιων δικτύων ανθρώπων η επικοινωνία διεξάγεται πιό γρήγορα απο ποτέ .Κάθε μήνυμα σε πραγματικό χρόνο πρέπει να παίρνει απάντηση σε πραγματικό χρόνο .

Χαρακτηρίζονται απο καινοτόμες δράσεις και αναζητούν συνεχώς νέες ιδέες . Αναζητούν διαρκώς τις αναβαθμίσεις , τα νέα μοντέλα , καινοτόμες εργασίες και εργοδότες , νέους τρόπους συνεργασίας , ψυχαγωγίας εκμάθησης – εκπαίδευσης .

H Net Generation στο σχολείο .

Η γενιά αυτή δεν θέλει να κάθεται αμέτοχη μπροστά σε έναν δάσκαλο .

Στο πανεπιστήμιο Cornell η dr Maria Terrell βηματίζει ανάμεσα στα θρανία και ζητά απο τους μαθητές να συζητήσουν για να απαντήσουν στα ερωτήματα τα οποία θέτει .

Σχολικό πρόγραμμα απο το Μέλλον .

Το πρόγραμμα αυτό στο Cornell λέγεται «Καλές Ερωτήσεις» και επιδοτείται απο το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών .Μία απο τις στρατηγικές του είναι το Just In Time .Είναι διδακτική και μαθησιακή στρατηγική που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της ανάθεσης εργασιών βασισμένων στις πηγές του διαδικτύου με μία τάξη αυτενεργών μαθητών όπου τα μαθήματα προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες ανάγκες της τάξης .

Οι μαθητές δίνουν στο δάσκαλο κάποιες ερωτήσεις – απορίες και ο καθηγητής προσαρμόζει τη διδασκαλία του σε αυτές τις ερωτήσεις (ποιοτική έρευνα ) . Οι ερωτήσεις είαι αυτές που δυσκολεύουν τους μαθητές .Οι μαθητές που αληλεπιδρούν με αυτή τη μέθοδο πετυχαίνουν πολύ καλύτερες επιδόσεις .

Ο Μαθητής, Δάσκαλος .

Ο John Seeley Brown , καθηγητής πανεπιστημίου στη Νότια Καλιφόρνια εφαρμόζει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης στο εκπαιδευτικό σύστημα της Σιγκαπούρης και δηλώνει πως : « είναι εκπληκτικό και μοναδική εμπειρία να βλέπεις τα παιδιά να διευθύνουν την αίθουσα . Είναι απίστευτο το πόσα μαθαίνει ο δάσκαλος και πόσο δημιουργική είναι αυτή η διαδικασία» .

Γνωρίζοντας τα παιδιά .

Στο Middle College του Μέμφις του Τενεσί στις τρείς τελευταίες τάξεις του σχολείου υπάρχουν 250 μαθητές , ετερόκλητος πληθυσμός με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ο κάθε ένας .Παιδιά ικανά σε ακαδημαικές επιδόσεις , άλλα με μαθησιακές δυσκολίες , με προβλήματα συμπεριφοράς .Οι διδάσκοντες γνωρίζουν το μαθησιακό στίλ κάθε παιδιού απο τη συνέντευξη εισαγωγής και απο το ερωτηματολόγιο . Με τη μέθοδο αυτή προσαρμόζουν το διδακτικό τους στίλ στην τάξη και στο κάθε παιδί ξεχωριστά .

Κάθε ξεχωριστή προσωπικότητα 

Η Caroll Ann Tomlinson συγραφέας πολλών άρθρων και βιβλίων για το διαφορετικό της εκπαίδευσης στη νέα κοινωνία ( μεταξύ άλλων συγγραφέας του The Differentiated Classroom :Responding to the Needs of All Learners ) , αναφέρει πως : « Παλαιότερα οι δάσκαλοι πίστευαν ότι ο καλύτερος τρόπος μάθησης είναι μέσω της επανάληψης και της άσκησης . Τώρα κατανοούμε πληρέστερα το ρόλο του εγκεφάλου στη μαθησιακή διαδικασία την ανάγκη των μαθητών να νοηματοδοτούν ότι μαθαίνουν . Τα παιδιά κατανοούν πλήρως πως το ένα δεν είναι καρμπόν του άλλου αλλά είναι όλα διαφορετικά και ανεξάρτητα .

Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα .

Η Net Generation η νέα γενιά της ψηφιακής εποχής δεν εμπιστεύεται ανθρώπους που δεν γνωρίζει . Προσέξτε τη ματιά τους όταν κάποιος άγνωστος τους δίνει οδηγίες .

Χαρακτηρίζουν τους κριτικούς κινηματογράφου «κάποιος άγνωστος» ενώ προτιμούν την άποψη ενός φίλου για τις ταινίες που πρόκειται να δούν .

Η προσέγγιση των ανθρώπων της νέας κοινωνίας γίνεται όταν η επικοινωνία μεταφέρει μηνύματα ουσιαστικά – χρήσιμα – ενδιαφέροντα τα οποία να έχουν προσωπική αξία για τους Ανθρώπους .

Η Net Generation , ενώ έρχεται αντιμέτωπη με τα εταιρικά μηνύματα , τελικά στρέφεται στα μηνύματα των φίλων τα οποία εμπιστεύεται ως γνήσια .

Οι Σχέσεις με την Οικογένεια .

Η Net Generation έχει μία πιό ανεπτυγμένη και δημιουργική σχέση με την οικογένεια σε αντίθεση με τις προηγούμενες γενιές , στις οποίες η ιεραρχία ήταν αυστηρή και συνήθως ο πατέρας αυταρχικός τόσο όσο τα παιδιά να έχουν το φόβο του .

Νέοι Ρόλοι .

Η τυπική οικογενειακή  ιεραρχία των προηγούμενων δεκαετιών και γενεών , όχι απλά αμφισβητήθκε αλλά επί της ουσίας καταργήθηκε . Οι νέοι της Net G έγιναν οι δάσκαλοι και καθηγητές των γονιών τους σε θέματα τεχνολογίας , αντιστρέφοντας τους ρόλους εκπαιδευτικού –μαθητή εντός οικογενειακών τειχών .

Μεγαλώνουν σε σύνθετα περιβάλλοντα .

Οι άνθρωποι της Net G , μεγαλώνουν σε πιό περίπλοκα οικογενειακά περιβάλλοντα απο ότι μεγαλώσαμε εμείς σαν Boomers .Συνηθισμένο φαινόμενο της εποχής μας ανά τις ηπείρους οι μονογονεικές οικογένειες , δηλαδή οικογένειες στις οποίες το παιδί μεγαλώνει με έναν εκ των δύο γονέων. Σε αυτό το μοντέλο η πολυπλοκότητα αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την ψυχοσύνθεση του Net G Ανθρώπου καθώς για παράδειγμα σε ένα εορταστικό δείπνο είναι πιθανό να παραυρεθούν : ετεροθαλή αδέλφια – πρώην συζύγοι συνοδευόμενοι απο τους δικούς τους νυν συζύγους – πατριοί – μητριές – πρώην πεθερικά – παππούδες ….

Κανείς δεν τους επιβάλει τίποτα .

Μέσα στις οικογένειες των Net G σαφώς και οι γονείς έχουν τη ευθύνη να χαράξουν τα όρια μεταξύ καλού και κακού , ακίνδυνου και επικίνδυνου .Όμως πλέον πρέπει να συζητούν μαζί , να ακούνε προσεκτικά και να βρίσκουν λύσεις απο κοινού , τα παιδιά να αντιλαμβάνονται τις ευθύνες τους .Με λίγα λόγια κανείς δεν μπορεί να επιβάλει τίποτα στη Net G .

Τους κατηγορούμε αλλά ….

Κυρίως πως χάνουν τη διεισδυτική σκέψη τους λόγω της επικέντρωσης τους στην οθόνη του υπολογιστή .

Σύμφωνα με ερευνητικές διαδικασίες και αποτελέσματα αυτών τα οποία αναλύει η Αγγλίδα νευροβιολόγος Baroness Greenfield :

Οι παίκτες βιντεοπαιχνιδιών μπορούν να επεξεργάζονται πληροφορίες πολύ ταχύτερα απο τους μη παίκτες .

Ανιχνεύουν περισσότερα αντικείμενα απο τους μη παίκτες .

Οργανώνουν την ικανότητα τους στη λήψη αποφάσεων .

Επεκτείνει τις σχέσεις συνεργασίας .

Στο διαδίκτυο αναλύουν και επιλέγουν πληροφορίες .Αυτή είναι πνευματική άσκηση .

Μπορούν και εκτελούν παράλληλα πολλαπλές εργασίες .

Τα αποτελέσματα των πειραματικών τέστ καταδεικνύουν πως πρόκειται για μία προικισμένη γενιά .

Έχουμε μία λάθος εικόνα .

Σύμφωνα με τον Διευθύνων Σύμβουλο της Google – Eric Schmidt αυτή η γενιά :

«Είναι η πιό εύστροφη – έχει σφαιρική αντίληψη – είναι τεχνογνώστες και είναι καλύτερα εκπαιδευμένοι – ενδιαφέρονται ο ένας για τον άλλο περισσότερο απο ότι οι παλαιότεροι .»

Αυτό είναι το Μέλλον .

Θα δημιουργήσουν έναν καινούργιο κόσμο .

Αντίθετα απο τη μονής διεύθυνσης διαδρομή των παραδοσιακών μέσων η Net G δημιουργεί έναν χώρο ο οποίος δίνει φωνή σε κάθε ιδέα , η οποία μπορεί στην παλαιού τύπου γενιά να ακούγεται επικίνδυνη .

Καταργούν τον παλαιό κόσμο και φέρνουν έναν καινούργιο .

Ξέρουν να μαθαίνουν μαζί .

Είναι ενωμένοι .

Προστατεύουν τον πλανήτη .

Αμφισβητούν τους θεσμούς γιατί δημιουργούν νέους .

Ας τους κάνουμε ευτυχισμένους .

Το εκπαιδευτικό μοντέλο της βιομηχανικής εποχής με τον δάσκαλο να μιλά και τα παιδιά απλά να ακούνε χωρίς αλληλεπίδραση δεν περνά πλέον στη ψηφιακή  γενιά .

Τα παιδιά έχουν δίκιο , πρέπει να αλλάξουμε το σύστημα ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη συνάφεια με την πραγματική ζωή τους .

Η εκπαίδευση πρέπει να είναι εξατομικευμένη και να τους δίνει τη δυνατότητα συνεργασίας .

Επιθυμούν να αναπτύξουν μία ουσιαστική φιλοσοφία ζωής .

Τι πρέπει να κάνουμε ;

Μην μιλάτε στα παιδιά για την αλλαγή της τεχνολογίας ως φαινόμενο πρωτόγνωρο , γιατί γιαυτά είναι κάτι δεδομένο .

Αντιμετωπίστε τα παιδιά σαν αυθεντίες γιατί στις οικογένεις τους έτσι τους αντιμετωπίζουν .

Να τους ακούσουμε τι έχουν να μας πούν , την άποψη τους για τον κόσμο , να μας πούν για τα νέα εργαλεία τα οποία χρησιμοποιούν , τις μεθόδους συνεργασίας .

Το εκπαιδευτικό σύστημα επικεντρώεται στο δάσκαλο ενώ θα έπρεπε να επικεντρώνεταιστο μαθητή .

Αυτή είναι η Ατραπός της Ευτυχίας .

Θα πρέπει να υπάρχει αλληλεπίδραση στο μάθημα και ο δάσκαλος να βοηθά το μαθητή να ανακαλύπτει νέους ορίζοντες και πάνω απ’όλα το όραμα του .

Επίσης να διδάσκεται η συνεργασία .

Ως δάσκαλοι , πρέπει να κατέβουμε απο τη σκηνή της μονόδρομης διδασκαλίας και να επέλθει αλλαγή η οποία θα σαρώσει όλα τα πεδία .

Οι δάσκαλοι πρέπει να ακούνε και να συζητούν .

Να εγκαταλείψουν το στίλ της μονόδρομης μαζικής επικοινωνίας και να υιοθετήσουν έναν πιό διαδραστικό τρόπο επικοινωνίας .

Να ενθαρύνουν τους μαθητές όχι απλά να απομνημονεύουν αλλά να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και να μάθουν τη διεργασία της κριτικής σκέψης .

Ναι Μπορούμε .

Να παροτρύνουν τους μαθητές στη συνεργασία μεταξύ τους και με άλλους εκτός σχολείου .

Να προσαρμόσουν τον τρόπο διδασκαλίας στο ατομικό μαθησιακό στίλ των μαθητών τους .

Ζήστε τον κόσμο της αέναης αλλαγής .

Περάστε απο τη διδασκαλία στην έννοια της ερευνητικής μεθόδου .Αφήστε τους μαθητές να διερευνήσουν ομαδικά και αποκτήστε συμβουλευτικό ρόλο .

Οι μαθητές δεν είναι μάζα . Είναι ατομικές προσωπικότητες , ξεχωριστά άτομα με ξεχωριστούς τρόπους να μαθαίνουν .

Μελετήστε τα παιδιά , με όποιον τρόπο μπορείτε .

Βλέπετε τα ώς άτομα και όχι ως ομάδα .

Ρωτήστε τα πως μπορεί η τάξη να γίνει καλύτερη γιαυτά .

Σκεφτείτε τη διδασκαλία έχοντας κατά νού τις ανάγκες τους .

Όραμα .

Μην φέρνετε τεχνολογία μόνο και μόνο για να υπάρχει .Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία για ένα μαθητοκεντρικό μοντέλο .

Περιορίστε τη διδασκαλία . Θέστε ερωτήματα και ακούστε τις απαντήσεις τους . Αφήστε τους να ανακαλύψουν την απάντηση .

Δείξτε τους τον κόσμο της συνεργασίας .

Αυτό που έχει σημασία είναι η ικανότητα τους να μαθαίνουν .

Βρείτε το ρυθμό τους .

Η λέξη φίλος περιλαμβάνει εντελώς καινούργιο νόημα στη νέα κοινωνία και το νόημα όρισαν τα Κοινωνικά Δίκτυα .

Ο φίλος ξέρει ποιός είσαι και τι σε ενδιαφέρει και είναι αυτός με τον οποίο θα μοιραστείς μία ιστορία .

Δείξτε τους το Δρόμο .Γράψτε Ιστορία .

Συνεπώς η επικοινωνία θα πρέπει να είναι μία δυνατή εμπειρία αξιών , όπως σε έναν φίλο .

Πρέπει να οικοδομούνται Σχέσεις .Το ερώτημα είναι το ακόλουθο . « Η επικοινωνία θα ήταν βιώσιμη σε ζωντανή αλληλεπίδραση 1-1 ( Face to Face ) επικοινωνία με πρόσωπο που γνωρίζουμε ;» .

Η νέα λογική είναι δές τον κόσμο σαν φίλους του νέου νοήματος της λέξης .

Για τη νέα κοινωνία και τη νέα γενιά αυτής η ειλικρίνεια είναι πιό σημαντική απο την τελειότητα .

Δώστε εμπειρία διασκέδασης .Η net generation θέλει τα πάντα να περικλείουν διασκέδαση .

Δώστε τους τον έλεγχο .

Αναπτύξτε Σχέσεις – σχέσεις – σχέσεις – σχέσεις .

Στη Net G κανένας δεν μπορεί να επιβάλει τίποτα , μπορεί μόνο να τους πείσει δημοκρατικά .

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ .

ΨΗΦΙΑΚΗ ΓΕΝΙΑ . Don Tapscott . Economia Publishing , 2009 .

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΒΙΩΣΙΜΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ . Tony Shallcross – John Robinson – Paul Pace and Arjen Wals . ΕκδόσειςΕπίκεντρο 2009 . 

ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ .Επικοινωνία και Διακυβέρνηση Εκπαιδευτικών Συστημάτων .Πανεπιστήμιο Αιγαίου . Εκδόσεις Διάδραση 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ . Συλλογικό , τόμος Β’ . Εκδόσεις ΤΥΠΩΘΗΤΩ – ΓΙΩΡΓΟΣΔΑΡΔΑΝΟΣ 2004 . 

ΔΕΚΑ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ . Paulo Freire . Εκδόσεις Επίκεντρο 2009 . 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ .Εγχειρίδιο για τη Δημιουργία Ομάδων Διαχείρισης Κρίσεων Στο Σχολείο. Stephen E. Brock – Jonathan Sandoval – Sharon Lewis . Εκδόσεις ΤΥΠΩΘΗΤΩ – ΓΙΩΡΓΟΣ  ΔΑΡΔΑΝΟΣ 2005 . 

ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ Η GOOGLE ; Jeff Jarvis . Εκδόσεις Μεταίχμιο 2010 . 

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ . Beth Doll – Steven Zucker – Katherine Brehm . ΕκδόσειςΤυπωθήτω 2004 . 

ΔΥΝΗΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ : ΚΟΙΝΩΝΙΟ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΚΣΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ . ΚέντροΨυχο-Κοινωνιολογικής Έρευνας της Διακυβέρνησης των Δυνητικών Κοινοτήτων . Ερευνητικό Κέντρο «Ωμέγα» . ΤμήμαΨυχολογίας Πάντειο Πανεπιστήμιο . Επιμελητές Έκδοσης : Κωσταντίνος Κοσκινάς – Δρ. Σπύρος Αρσένης . ΕκδόσειςΚλειδάριθμος 2008 . 

FACEBOOK ME . Dave Awl . Εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ 2011 .

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ FACEBOOK . Μελπομένη Σιδέρη . Εκδόσεις Κλειδάριθμος 2009 . 

ΝΕΑ ΜΕΣΑ .ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ; SOCIAL MEDIA MARKETING . Αρσένης Πασχόπουλος . Εκδόσεις Κλειδαριθμος 2010 . 

ΝΕΟΛΑΙΑ Ο ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ .Νίκος Δεμερτζής – Γιάννης Σταυρακάκης – Μπετίνα Ντάβου – Αντώνης Αρμενακης – Νικόλας Χρηστάκης – Νίκος Γεωργαράκης – Νίκος Μπουμπάρης .Εκδόσεις Πολύτροπον , 2008 .


In this generation, technology does not cause awe.

High speed is normal here.

They are not convinced by commercial communication but by what is said in networks.

You see, they are not easily assembled for a long time.

Segmentation.

As consumers, they want to co-invent with businesses products and services by changing businesses.

As students, they move from teacher-centered to student-centered thinking.

As citizens want another central administration, they want many and many opportunities.

Key Features.

The Net Generation grows up watching on computers like the older ones growing up watching television.

The Internet develops children’s critical thinking, what websites are good, what information to choose, how to discern what’s real and what’s not?

It switches people from one-way communication to interactive communication.

Children in their families are in a position of authority which has a positive impact on their psychology.

And yet they are infinitely smarter.

The brain of Net Generation has evolved differently from previous generations, according to neuroscientists.

Access to information is infinite of the poor access of previous generations, and the net generation is learning how to access, categorize, and memorize them. All of this has had an increasing impact on her intelligence.

We are not educating this generation but …………

In Finland, the government has chosen Net Generation children to teach computers to their teachers.

The dynamics of power relations between teachers and students will change forever.

It is perhaps the smartest generation in the history of mankind. Either way, the IQ goes up three percentage points every decade since World War II.

The norms of Net Generation.

They want freedom in what they do professionally – personally – socially.

They want to shape these situations beyond one-way communication. They seek to be two-way.

They research everything and seek to get into the business.

They research values ​​and seek to pursue those where their values ​​are identified.

They play net games and want to play and have fun everywhere. In addition, the games strengthen their strategic spirit and seek multiple solutions for each goal.

They are based on partnerships and relationship development. According to a recent survey 9 out of 10 if a very good friend recommends a product or a company they will buy it. They are influenced by the influencer networks they are discussing about companies, companies, products and services.

They are trained in speed. In Online Classrooms where everything is data-driven around the world, the key is to stream information across huge networks of people, communication is faster than ever. Every real-time message needs to be answered in real time.

They are characterized by innovative actions and are constantly looking for new ideas. They are constantly looking for upgrades, new models, innovative jobs and employers, new ways of working together, learning and training.

Net Generation at school.

This generation does not want to sit idle in front of a teacher.

At Cornell University, Dr Maria Terrell walks between desks and asks students to discuss their questions.

School Program from the Future.

This program at Cornell is called “Good Questions” and is sponsored by the National Science Foundation. One of its strategies is Just In Time. students where lessons are adapted to the particular needs of the classroom.

Students ask the teacher some questions and the teacher adapts their teaching to these questions (qualitative research). The questions are the ones that make it difficult for students. Students who interact with this method achieve much better performance.

The Disciple, Teacher.

John Seeley Brown, a University of Southern California professor applies a groundbreaking education program to the Singapore education system and says: “It’s a wonderful and unique experience to see children run the classroom. It is incredible how much the teacher learns and how creative this process is. “

Knowing the kids.

At Memphis, Tennessee Middle College there are 250 students in the last three classes of the school, a diverse population with distinctive characteristics each. Kids with academic performance, others with learning disabilities

teachers with behavioral problems. Teachers know each child’s learning style from the introductory interview and questionnaire. This method adjusts their teaching style to the classroom and each child individually.

Each individual personality

Caroll Ann Tomlinson, author of many articles and books on the different aspects of education in the new society (including the author of The Differentiated Classroom: Responding to the Needs of All Learners), says: “Previously teachers believed that the best way to learn was through of repetition and exercise. We now understand more fully the role of the brain in the learning process the need for students to meaningfully learn. Children fully understand that one is not the other’s carbon but they are all different and independent.

Different but not Indifferent.

Net Generation the new generation of the digital age does not trust people it does not know. Watch their eyes when an unknown person gives them directions.

They characterize movie critics as “someone unknown” while preferring a friend’s view of the films they are about to see.

People in the new society are approached when communication carries messages of meaningful – useful – interest that are of personal value to People.

Net Generation, while confronted with corporate messages, eventually turns to the messages of friends it trusts as genuine.

Family Relations.

Net Generation has a more developed and creative relationship with the family than previous generations, in which the hierarchy was strict and usually the father authoritarian as much as the children fear it.

New Roles.

The typical family hierarchy of the past decades and generations, not just disputed but substantially abolished. Net G’s young people became their parents’ teachers and teachers in technology, reversing teacher-student roles within family walls.

They grow up in complex environments.

Net G people are growing up in more complicated family environments than we were raised as Boomers. The only phenomenon of our time on the continents is single parent families, ie families where the child is raised with one of two parents. In this model, the complexity becomes particularly important for the Net G Human psychosynthesis as for example at a festive dinner they are likely to get bogged down: estranged siblings – ex-spouses accompanied by their current spouses – fathers – fathers – fathers – .

Nobody imposes anything on them.

Within Net G families, parents also have a responsibility to draw the boundaries between good and bad, harmless and dangerous. But now they need to talk together, listen carefully and find solutions together, so that children can understand their responsibilities In short, no one can impose anything on Net G.

We blame them but….

Mostly they lose their penetrating thinking because of their focus on the computer screen.

According to research procedures and results of these analyzes by English neurobiologist Baroness Greenfield:

Video game players can process information much faster than non-video players.

They detect more objects than non-players.

They organize their decision making ability.

Expands cooperation relationships.

They analyze and select information on the Internet. This is a spiritual exercise.

They can and do multiple tasks at the same time.

The results of the experimental tests show that this is a gifted generation.

We have a wrong picture.

According to Google CEO Eric Schmidt this generation:

“They are the smartest – they have a global understanding – they are technologists and they are better educated – they care about each other more than the older ones.”

This is the Future.

They will create a new world.

Unlike the traditional one-way route of traditional media, Net G creates a space that gives voice to any idea that may sound dangerous to the older generation.

They remove the old world and bring in a new one.

They know how to learn together.

They are united.

They protect the planet.

They question the institutions because they create new ones.

Let’s make them happy.

The educational model of the industrial age with the teacher talking and the children just listening without interaction is no longer passed on to the digital generation.

Children are right, we need to change the system to make it more relevant to their real life.

Training must be personalized and enable them to work together.

and enable them to work together.

They want to develop a meaningful life philosophy.

What do we have to do ;

Don’t talk to kids about changing technology as an unprecedented phenomenon, because this is a given.

Treat children as authority because their families treat them that way.

Let them hear what they have to say to us, their view of the world, tell us about the new tools they use, the methods of collaboration.

The education system focuses on the teacher while the student should focus.

This is the Path of Happiness.

There should be interaction in the lesson and the teacher helping the student discover new horizons and above all his vision.

Also to teach cooperation.

As teachers, we have to step down from the one-way teaching scene and make a change that will sweep all fields.

Teachers need to listen and talk.

Abandon the one-way mass communication style and adopt a more interactive way of communicating.

To encourage students not just to memorize but to discover themselves and to learn the process of critical thinking.

Yes we can .

Encourage students to work with each other and with others outside of school.

Adapt the way they teach to their students’ individual learning style.

Live the world of perpetual change.

Go from teaching to the concept of a research method. Let students research in a group and get an advisory role.

Students are not mass. They are individual personalities, separate individuals with distinct ways of learning.

Study the kids any way you can.

You see them as individuals and not as a group.

Ask them how the class can get better here.

Think of teaching with their needs in mind.

Vision.

Don’t bring technology just to exist. Use technology for a learner-centered model.

Limit teaching. Ask questions and listen to their answers. Let them find out the answer.

Show them the world of collaboration.

What matters is their ability to learn.

Find their rhythm.

The word friend encompasses a whole new meaning in the new society and the meaning is defined by the Social Networks.

The friend knows who you are and what you care about, and he is the one to share a story with.

Show them the Road. Write History.

Communication should therefore be a powerful value experience, such as a friend.

Relationships need to be built. The question is the following. “Would communication be viable in live interaction 1-1 (Face to Face) communication with a person we know?”

New logic sees the world as friends of the new meaning of the word.

For the new society and its new generation, sincerity is more important than perfection.

Enjoy a fun experience. The net generation wants everything to include fun.

Give them control.

Develop Relationships – Relationships – Relationships – Relationships.

At Net G no one can impose anything, they can only persuade them democratically.

REFERENCE BIBLIOGRAPHY.

• DIGITAL GENERATION. Don Tapscott. Economia Publishing, 2009.
• CREATING SUSTAINABLE SCHOOL ENVIRONMENTS. Tony Shallcross – John Robinson – Paul Pace and Arjen Wals. Epicenter Publications 2009.
• EDUCATIONAL PLANNING ISSUES. Communication and Governance of Educational Systems. University of the Aegean. Interaction editions.
• EDUCATIONAL INNOVATIONS FOR THE FUTURE SCHOOL. Collective, Volume II. Publications TYPOTHITO – GIORGOS DARDANOS 2004.
• Ten LETTERS TO THOSE WHO DARE TO TEACH. Paulo Freire. Epicenter Publications 2009.
• CRISIS MANAGEMENT IN SCHOOL. Manual for Creating Crisis Management Teams in School. Stephen E. Brock – Jonathan Sandoval – Sharon Lewis. TYPHOTTO – GIORGOS DARDANOS Publications 2005.
• WHAT WILL GOOGLE DO? Jeff Jarvis. Metachimo Publications 2010.
• SCHOOL CLASSES THAT PROMOTE PSYCHOLOGICAL RESISTANCE. Beth Doll – Steven Zucker – Katherine Brehm. Typothito Publications 2004.
• POSSIBLE COMMUNITIES AND INTERNET: SOCIO-PSYCHOLOGICAL APPROACHES AND TECHNICAL APPLICATIONS. Center for Psycho-Sociological Research in Governance of Potential Communities. Omega Research Center. Department of Psychology Panteion University. Editors: Konstantinos Koskinas – Dr. Spyros Arsenis. Publications Keyword 2008.
FACEBOOK ME. Dave Awl. EPICENTRO Publications 2011.
• THE FACEBOOK BOOK. Mercury Iron. Keynote Publications 2009.
• NEW INSIDE. ARE YOU INSIDE? SOCIAL MEDIA MARKETING. Arsenis Paschopoulos. Keyword Issues 2010.
•  , 2008 . 

YOUNG THE STABLE FACTOR. Nikos Demertzis – Yiannis Stavrakakis – Bettina Davou – Antonis Armenakis – Nikolas Christakis – Nikos Georgarakis – Nikos Boubaris.
 

George Papatriantafyllou.