Μελέτη Περίπτωσης

Project Αύξηση Φοιτητών σε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα *

Συνεργαστήκαμε με Πανεπιστημιακό ίδρυμα στο οποίο αναλάβαμε ως στόχο την αύξηση των μεταπτυχιακών φοιτητών σε συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα.
Πραγματοποιήσαμε ερευνητική διαδικασία με ποιοτική μεθοδολογία.
Πλήθος συνεντεύξεων σε φοιτητές του προγράμματος και σε καθηγητές.
Η ερευνητική μας διαδικασία επεκτάθηκε και σε όλα τα διαθέσιμα μέσα τα οποία είχαν στη διάθεση τους οι μελλοντικοί φοιτητές του προγράμματος ώστε να διαπιστώσουμε τα κίνητρα τα οποία τους ωθούσαν στη διαδικασία ελέγχου αυτού του μεταπτυχιακού τίτλου.
Η έρευνα μας, μας πρόσφερε εντυπωσιακά δεδομένα. Βασιζόμενοι σε αυτά σχεδιάσαμε τη στρατηγική μας η οποία αφορούσε τους ακόλουθους τομείς :
  • επιλογή σαφέστατου κοινού στόχου ( target group )
  • τακτικές για την καμπάνια επικοινωνίας
  • επιλογή μέσων επικοινωνίας
  • ταυτότητα εμπορικής επικοινωνίας
  • νέα εκπαιδευτικά προιόντα
  • εκπαιδευτικές διαδικασίες, στύλ παρουσιάσεων
  • εικόνα και ατμόσφαιρα των εγκαταστάσεων
Απο την καμπάνια επικοινωνίας αφαιρέσαμε κάθε κοινό το οποίο διαπιστώσαμε πως δεν αποτελούσε ομάδα ενδιαφέροντος για τον συγκεκριμένο τίτλο συνεπώς εξοικονομήσαμε χρήματα και χρόνο.
Επκεντρωθήκαμε σε αυτές τις ομάδες κοινών τις οποίες διαπιστώσαμε πως κάτω απο συγκεκριμένες συνθήκες πρακτικά , αρχικά θα έδειχναν ενδιαφέρον και εν συνεχεία θα εγγράφονταν καθώς ο τίτλος σπουδών αυτός έδινε λύσεις σε πρακτικά ζητήματα τους.
Το αποτέλεσμα ήταν να ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ οι οποίοι εγγράφησαν την επόμενη χρονιά γεγονός το οποίο ήταν αποτέλεσμα της εξαιρετικά στοχευμένης μας καμπάνιας σε ένα απολύτως συγκγεκριμένο κοινό.
* όλα τα στοιχεία του project με πανεπιστημιακό ίδρυμα, στρατηγική, στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου κατόπιν αιτήματος.