Μέλλον

Τα πιό ζητηθέντα επαγγέλματα το 2040 και η απέραντη αισιοδοξία για το μέλλον .

Ποιά θα είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος και πως θα προετοιμαστούμε γιαυτά ;

Augmented Reality Designer & Analyst – Σχεδιαστής και αναλυτής επαυξημένης πραγματικότητας .

Θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιούμε τις εφαρμογές .Αναγνώριση και αλληλεπίδραση στο τοπίο που κινείται και δρά ο χρήστης .Παράδειγμα: φορώντας τα ειδικά AR γυαλιά και κοιτώντας π.χ το σχολείο του παιδιού. Αυτομάτως και μόνο κοιτάζοντας προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση στα ειδικά AR γυαλιά θα εμφανίζονται πληροφορίες του τύπου: Πόσες αίθουσες υπάρχουν – ποιοί καθηγητές διδάσκουν και ποιό μάθημα – που ειναι το γραφείο του διευθυντή κλπ. Με τον τρόπο αυτόν, ο χρήστης «εισπράτει» αυτοματοποιημένα κάθε πληροφορία, που χρειάζεται και μπορεί να αξιοποιήσει. Όσο ανατπύσεται η AR τόσο θα υπάρχει ανάγκη ανάλυσης δεδομένων καθώς θα αναπτύσονται κάθε στιγμή νέες δυνατότητες για τους χρήστες .

Η AR αυτή τη στιγμή δημιουργεί μία τεράστια παγκόσμια βιομηχανία , υπηρεσιών – οθονών – δεδομένων με ρυθμούς εξωφρενικά γρήγορους .Το 54% της αγοράς των εφαρμοφών θα έχει κατακτήσει έως το 2023 .

Θα περπατάμε σε οποιοδήποτε περιβάλλον και θα μας κατακλύζουν οι πληροφορίες για οτιδήποτε βρίσκετε σε ακτίνα που εμείς θα ορίζουμε .

Για τον χρήστη θα είναι μία συναρπαστική εμπειρία αφού θα μπορεί να εντοπίσει και να αξιοποιήσει κάθε διαθέσιμη πληροφορία .

Θα αλλάξουν οι παραδοσιακοί υπολογιστές που γνωρίζουμε σήμερα και οι συσκευές των κινητών μας τηλεφώνων .

Εάν αγοράσετε ένα έπιπλο το οποίο απαιτεί συναρμολόγηση η τεχνολογία AR μέσω των ειδικών γυαλιών θα σας δείξει αμέσως ποιές κινήσεις πρέπει να κάνετε για να το συναρμολογήσετε με επιτυχία , άμεσα και χωρίς λάθη αφού διαρκώς θα σας επισημαίνει τα λάθη σας .

Traffic Controller Drone – Ελεγκτής κυκλοφορίας Drone

Τα Drone αυξάνονται όπως και οι εφαρμοσμένες υπηρεσίες αυτών . Είναι επιτακτική η ανάγκη ρυθμιστών κυκλοφορίας με «εργαλεία» και συστήματα που δεν χωρά ούτε η φαντασία μας τώρα .

Αναλυτής Δεδομένων

Επεγγελματίας ο οποίος συγκεντρώνει δεδομένα απο πολλαπλές πηγές ανατροφοδοτούμενες απο το ίδιο το πεδίο. Μέσω ειδκών αλγορίθμων μπορεί να προσφέρει λύσεις σε πολυσύνθετες αναζητήσεις και αναγκαίες περιστάσεις . Ο αναλυτής δεδομένων το 2040 θα μπορεί να ελέγχει ταυτόχρονα πολλούς τομείς δράσεων όπως για παράδειγμα το πελατολόγιο του να είναι και απο το χώρο της υγείας. Π.χ Σε κάθε «έξυπνο» σπίτι θα υπάρχουν εκατομμύρια αισθητήρων .Κάποιοι απο αυτούς θα ελέγχουν την υγεία. Περπατώντας στο σπίτι οι αισθητήρες θα δίνουν συνεχώς πληροφορίες σήματα στον αναλυτή για την κατάσταση της υγείας μας , αρηριακή πίεση – καρδιακές αρρυθμίες – απλές ιώσεις εποχιακές κ.τ.λ.π . Ο αναλυτής αξιολογεί μέσω αλγορίθμων την κατάσταση και ενεργεί ανάλογα πρός επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος με τον καταλληλότερο τρόπο .

«Εικονικός» διευθυντής καταστήματος

Οι περισσότεροι καταναλωτές αγοράζουν ηλεκτρονικά, αλλά εξακολουθούν να επιθυμούν την ανθρώπινη σύνδεση. Σε έρευνα της Google, το 61% των χρηστών κινητής τηλεφωνίας δήλωσε ότι καλεί μια επιχείρηση πριν πραγματοποιήσει ηλεκτρονικές αγορές. Και το 73% των καταναλωτών πιστεύει ότι οι διαδικτυακές διαφημίσεις «πρέπει να προβάλλουν μια μοναδική ιστορία», σύμφωνα με μελέτη της Adobe και του Edelman Berland.

Διαμεσολαβητής ρομπότ

Καθώς οι εταιρικές σχέσεις ρομπότ-ανθρώπων γίνονται πλέον πιο συνηθισμένες, προβλέπεται ότι θα προκύψουν επιπλοκές – οι οποίεςθα μπορούσαν να δημιουργήσουν κάποιες εκπληκτικές θέσεις εργασίας.

Λίστα με τα 20 πιο ενδιαφέροντα επαγγέλματα του μέλλοντος σύμφωνα με το fastfuture.com :

 • Κατασκευαστές μελών του ανθρώπινου σώματος. Η τεχνολογία θα προχωρήσει αρκετά ώστε να δημιουργούνται ζωντανά ανθρώπινα μέλη με αποτέλεσμα να υπάρξει ανάγκη κατασκευαστών μελών του σώματος, καταστήματα που θα τα πωλούν και θα τα επισκευάζουν.
 • Νανο-γιατροί. Πρόοδοι στον τομέα της νανοτεχνολογίας για τη δημιουργία υπο-ατομικών συσκευών και θεραπειών είναι πολύ πιθανόν να φέρουν αλλαγές στην προσωπική περίθαλψη και έτσι θα χρειαστεί μια νέα γενιά νανο-ειδικών ιατρικής που θα διαχειρίζονται τις νέες θεραπείες.
 • Αγρότες γενετικά τροποποιημένων τροφίμων. Οι αγρότες νέας γενιάς θα καλλιεργούν φυτά και θα εκτρέφουν ζώα που θα είναι γενετικά τροποποιημένα έτσι ώστε να παράγουν περισσότερη τροφή και να περιέχουν θρεπτικές πρωτεΐνες.
 • Διαχειριστές/ σύμβουλοι ηλικιωμένων. Θα χρειαζόμαστε ειδικούς οι οποίοι θα διαχειρίζονται την υγεία και τις ανάγκες του πληθυσμού ηλικιωμένων. Θα μπορούν να χρησιμοποιούν μια σειρά από νέες θεραπείες φαρμάκων, ψυχικής υγείας και εκγύμνασης.
 • Χειρουργοί αύξησης της μνήμης. Χειρουργοί θα μπορούν να προσθέσουν επιπλέον μνήμη σε ανθρώπους και να βοηθήσουν αυτούς που είναι υπερβολικά εκτεθειμένοι σε πληροφορίες και χρειάζονται περισσότερη μνήμη για να αποθηκεύουν την ενέργεια.
 • Ηθικιστές της Νέας επιστήμης. Καθώς η επιστημονική πρόοδος επιταχύνεται σε τομείς όπως η κλωνοποίηση, ενδέχεται να χρειαστεί μια νέα γενιά ανθρώπων που θα καταλαβαίνουν την επιστήμη και θα βοηθούν την κοινωνία να κάνει ηθικές επιλογές εξέλιξης. Δεν θα είναι πια ζήτημα το αν μπορούμε να κάνουμε κάτι αλλά το αν πρέπει.
 • Διαστημικοί πιλότοι, τουριστικοί ξεναγοί και αρχιτέκτονες. Με εταιρείες ήδη πολλά υποσχόμενες στον τουριστικό χώρο, θα χρειαστούμε πιλότους και ξεναγούς του διαστήματος καθώς και αρχιτέκτονες που θα σχεδιάζουν που θα ζούμε και θα εργαζόμαστε. Τρέχοντα έργα στο SICSA (Πανεπιστήμιο του Χιούστον) περιλαμβάνουν ένα θερμοκήπιο στον Άρη, σεληνιακά φυλάκια και οχήματα εξερεύνησης του διαστήματος.
 • Κάθετοι αγρότες. Τα κάθετα αγροκτήματα, σε ουρανοξύστες στο κέντρο των πόλεων θα αυξηθούν εντυπωσιακά μέχρι το 2020.
 • Ειδικοί αντιστροφής της κλιματικής αλλαγής. Όσο αυξάνονται οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, θα χρειαστούν μηχανικοί – επιστήμονες για να συμβάλουν στη μείωση ή ανατροπή των αποτελεσμάτων. Το φάσμα των επιστημών και τεχνολογιών που χρησιμοποιούν θα περιλαμβάνει, ενδεχομένως, τη συμπλήρωση των ωκεανών με ρινίσματα σιδήρου και την τοποθέτηση γιγαντιαίων ομπρελών που θα εκτρέπουν τις ακτίνες του ήλιου.
 • Εφαρμοστές καραντίνας. Εάν ένας θανατηφόρος ιός αρχίσει να εξαπλώνεται ταχέως, λίγες χώρες, και λίγοι άνθρωποι, θα είναι έτοιμοι. Οι νοσοκόμες δεν θα επαρκούν. Καθώς τα ποσοστά θνησιμότητας αυξάνονται και οι πόλεις θα κλείνουν, κάποιος θα αναλαμβάνει τη φύλαξη των πυλών.
 • Αστυνομία καιρικών μετατροπών. Η κλοπή σύννεφων για να δημιουργηθεί βροχή, είναι κάτι που ήδη συμβαίνει σε κάποιες γωνιές του πλανήτη και στο μέλλον θα χρειάζονται ειδικά σώματα που θα προστατεύουν τα σύννεφα και θα ελέγχουν ποιος έχει δικαίωμα να ψεκάσει με ιωδίδια (τα ιωδίδια με την πάροδο του χρόνου υφίστανται σε περιορισμένη έκταση διάσπαση, κατά την οποία ελευθερώνεται ιώδιο) αργύρου  για να προκαλέσει βροχή από τα περαστικά σύννεφα.
 • Εικονικοί δικηγόροι. Όσο περισσότερο επικοινωνούμε online, τόσο θα αυξάνεται η ανάγκη για ειδικούς δικηγόρους που θα επιλύουν νομικές διαφορές μεταξύ ατόμων που ζουν σε διαφορετικές χώρες με διαφορετικά νομικά συστήματα.
 • Εικονικοί διαχειριστές / ψηφιακοί καθηγητές. Ευφυή είδωλα ή χαρακτήρες υπολογιστών (avatar) ενδέχεται να βοηθούν ή ακόμα και να αντικαταστήσουν τους εκπαιδευτικούς στις τάξεις.
 • Κατασκευαστές εναλλακτικών οχημάτων. Θα χρειαστούμε σχεδιαστές και κατασκευαστές της επόμενης γενιάς μέσων μεταφοράς, χρησιμοποιώντας εναλλακτικά υλικά και καύσιμα..
 • Προσωπικοί παρουσιαστές ειδήσεων. Καθώς το τηλεοπτικό, ραδιοφωνικό και διαδικτυακό περιεχόμενο γίνεται όλο και περισσότερο εξατομικευμένο, θα υπάρχουν θέσεις εργασίας για ανθρώπους που θα εργάζονται με παραγωγούς και διαφημιστές ώστε να δημιουργούν ειδήσεις και θέματα ανάλογα με τα προσωπικά ενδιαφέροντα του καθενός. Η εξατομίκευση θα γίνεται από ηλεκτρονικούς υπολογιστές ενώ η παρουσίαση των ειδήσεων θα γίνεται από ανθρώπους.
 • Καθαρίστριες δεδομένων. Καθώς αυξάνονται τα ηλεκτρονικά δεδομένα και οι πληροφορίες για τον καθένα μας, θα χρειαζόμαστε οπωσδήποτε μια ειδικές καθαρίστριες – ές που θα ξεφορτώνεται με ασφάλεια ό,τι δεν χρειαζόμαστε.
 • Οικιακή ηλεκτρονική βοηθός. Οι ηλεκτρονικές βοηθοί θα μας βοηθούν να οργανώνουμε την ηλεκτρονική ζωή μας, θα οργανώνουν τα email μας, θα εξασφαλίζουν την σωστή αποθήκευση των προφίλ, των δεδομένων και των passwords μας.
 • Χρηματιστές χρόνου. Ο χρόνος πάντα ήταν χρήμα και υπάρχουν ήδη άνθρωποι που αναλαμβάνουν διαχείριση χρόνου. Στο μέλλον, ενδεχομένως να προκύψουν και αγορές όπου ο χρόνος θα διαπραγματεύεται ως εναλλακτική νομισματική μονάδα.
 • Υπάλληλοι κοινωνικής δικτύωσης. Ενδεχομένως να χρειαστούμε εργαζόμενους που θα αναλάβουν ανθρώπους που έχουν υποστεί τραύματα ή έχουν μπει στο περιθώριο της κοινωνικής δικτύωσης.
 • Προσωπικοί μάνατζερ. Αυτή η δουλειά θα είναι προέκταση του ρόλου που σήμερα παίζουν οι στυλίστες και οι μάνατζερς των διασημοτήτων. Θα είναι ο υπεύθυνος για την δημιουργία της προσωπικής μας «μάρκας» χρησιμοποιώντας κοινωνική δικτύωση και άλλα μέσα.

Πηγή: www.tanea.gr με πληροφορίες από https://fastfuture.com

Το αναλυτικό κείμενο της μελέτης της Fast Future μπορείτε να το  κατεβάσετε από εδώ https://fastfuture.com/wp-content/uploads/2010/01/FastFuture_Shapeofjobstocome_FullReport1.pdf

Αλλαγές, οι οποίες γίνονταν σε 40- 50 χρόνια, τώρα γίνονται σε μερικές εβδομάδες. Παρατηρούμε, πως καθημερινά γίνονται αλλαγές σημαντικές στις κοινωνίες.
Η τεχνολογία εξελίσσεται, η ζωή μας απλοποιείται. Σύμφωνα με τους επιστήμονες: «Ο άνθρωπος, που θα ζήσει χίλια χρόνια, έχει ήδη γεννηθεί» Ομπρεϊ ντε Γκρέι, ειδική επιστήμων στις μεθόδους επιμήκυνσης ανθρώπινης ζωής.Ο κόσμος πηγαίνει πρός το καλύτερο , αποκλείεται να μη συμβαίνει αυτό.

Χρόνο με το χρόνο , οι αλλαγές είναι τεράστιες , το ανθρώπινο γένος πηγαίνει μπροστά .Ποτέ στον κόσμο δεν υπήρχαν τόσοι λίγοι πόλεμοι , η ελευθερία και η δημοκρατία δεν ήταν ποτέ πιό αναπτυγμένες όσο σήμερα , οι τύρρανοι των ανθρώπων είναι λιγότεροι απο ποτέ , η ακραία φτώχεια έχει μειωθεί , ο δείκτης ευτυχίας των κατοίκων κρατών αυξάνεται .Χρειαζόμαστε μία προσέγγιση πολύ πιό αισιόδοξη η οποία ρεαλιστικά ισχύει .Ζούμε όπως σκεφτόμαστε .Οι σκέψεις μας τώρα είναι η ζωή μας τις επόμενες ημέρες – μήνες – έτη .

Η αλλαγή πρέπει να είναι στον τρόπο σκέψης .Να σκεφτούμε αισιόδοξα , με πάθος για τη ζωή με αξίες , πάντα θετικά .Οι υποβολές πρός τον εαυτό μας είναι η πορεία μας , η ζωή μας .Μην κάνετε ποτέ αρνητικές σκέψεις .Σκεφτείτε υγεία – επιτυχία – χαρά και δώστε , τροφοδοτείστε τον εαυτό σας με αισιόδοξες ευτυχισμένες σκέψεις πως όλα θα εξελιχθούν θετικά .Φανταστείτε ζωηρά αυτές τις εικόνες .Μην ανησυχείτε , «δείτε» ευχάριστα όλες τις εξελίξεις .Για τον κόσμο , για εσάς , για τη χώρα , για κάθε δραστηριότητα σας .Αλλαγή στη συμπεριφορά επέρχεται μόνο με αλλαγή στον τρόπο σκέψης .

Γιώργος Παπατριανταφύλλου

Συγγραφέας των βιβλίων Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων ( εκδ. Σταμούλης 2008 ) και Εταιρική Εικόνα ( εκδ. Σταμούλης 2011 

The most sought after occupations in 2040 and the endless optimism for the future.

What will be the professions of the future and how will we prepare for them?

Augmented Reality Designer & Analyst – Augmented Reality Designer and Analyst.

They will change the way we use applications. Recognition and interaction in the moving and actionable landscape. Example: wearing special AR glasses and looking at, for example, the child’s school. By simply looking in this direction, the specific AR glasses will display information such as: How many classrooms are there – what teachers are teaching and what lesson – which is the office of the director, etc. In this way, the user automatically receives all the information , needed and able to exploit. As AR develops, there will be a need for data analysis as new features are being developed for users.

AR is currently creating a huge global industry of data – screens – data services at an incredibly fast pace. 54% of the app market will be conquered by 2023.

We will walk in any environment and we will be overwhelmed by information about whatever you are within the range we will set.

It will be a fascinating experience for the user to be able to identify and exploit all available information.

The traditional computers we know today and our mobile devices will change.

If you buy a furniture that requires assembly AR technology through the special glasses will tell you immediately what moves you need to assemble successfully, immediately and without errors, as it will constantly point out your mistakes.

Drone Traffic Controller – Drone Traffic Controller

Drones are growing as are their services. There is an urgent need for traffic regulators with “tools” and systems that our imagination is not capable of right now.

Data Analyzer

A professional who collects data from multiple sources in the field itself. Through special algorithms it can provide solutions to complex searches and necessary circumstances. The data analyst in 2040 will be able to control many areas of action at the same time, such as his clientele being from the health sector. For example, in every ‘smart’ home there will be millions of sensors. Some of them will control health. Walking home the sensors will continually give the analyst information about our state of health, arterial pressure – heart arrhythmias – simple seasonal viruses, etc. The analyst evaluates the situation through algorithms and acts accordingly to solve any problem in the most appropriate way.

“Virtual” store manager

Most consumers buy online, but still want a human connection. In a Google survey, 61% of mobile users said they were calling a business before making online purchases. And 73% of consumers believe online ads “should show a unique story,” according to a study by Adobe and Edelman Berland.

Robot mediator

As robot-human partnerships become more commonplace, it is predicted that complications will arise – which could create some amazing jobs.

List of the 20 most interesting occupations of the future according to fastfuture.com:

Manufacturers of human body members. The technology will go far enough to create live human members and there will be a need for bodybuilders, shops to sell and repair them.
Nano-doctors. Advances in the field of nanotechnology for the development of sub-atomic devices and therapies are very likely to bring about changes in personal care and thus require a new generation of nano-specialists in medicine to manage the new therapies.
Farmers genetically modified food. Next-generation farmers will grow plants and raise animals that are genetically modified to produce more food and contain nutrient proteins.
Elderly managers / consultants. We will need specialists who will manage the health and needs of the elderly population. They will be able to use a range of new medications, mental health and fitness treatments.
Surgeons increase memory. Surgeons will be able to add extra memory to people and help those who are overly exposed to information and need more memory to store energy.
New science ethics. As scientific progress accelerates in areas such as cloning, it may be necessary for a new generation of people to understand science and help

Space pilots, tour guides and architects. With companies already promising a lot in the tourism industry, we will need space pilots and guides as well as architects to design where we will live and work. Current projects at SICSA (University of Houston) include a greenhouse on Mars, lunar orbits and space exploration vehicles.
Vertical farmers. Vertical farms, in skyscrapers in the city center, will grow dramatically by 2020.
Climate change reverse experts. As the effects of climate change increase, engineers will be needed to help reduce or reverse the effects. The range of sciences and technologies they use will likely include filling the oceans with iron chutes and installing giant umbrellas that divert the sun’s rays.
Quarantine applicators. If a deadly virus starts spreading rapidly, few countries, and few people, will be ready. Nurses will not suffice. As mortality rates rise and cities close, someone will take charge of the gates.
Weather conversion police. Stealing clouds to create rain is something that is already happening in some corners of the planet and in the future they will need special bodies to protect the clouds and control who has the right to spray with iodides (iodides over time exist in a limited area of ​​decomposition, in which silver iodine is released to cause rain from passing clouds.
Virtual lawyers. The more we communicate online, the greater the need for qualified lawyers to resolve legal disputes between people living in different countries with different legal systems.
Virtual administrators / digital teachers. Intelligent avatars or computer characters may help or even replace teachers in the classroom.
Alternative vehicle manufacturers. We will need next-generation designers and manufacturers using alternative materials and fuels.
Personal news presenters. As television, radio and web content becomes more personalized, there will be jobs for people who work with producers and advertisers to create news and topics that suit their personal interests. Personalization will be done by computers while news will be presented by people.
Data cleaners. As electronic data and information grows for each of us, we will definitely need a special cleaner to safely get rid of what we do not need.
Home electronic assistant. Online assistants will help us organize our online lives, organize our emails, ensure that our profiles, data and passwords are properly stored.
Time brokers. Time has always been money and there are already people managing time. In the future, markets may emerge where time will be traded as an alternative currency.
Social networking employees. We may need employees who will take on people who have been injured or have been sidelined by social networking.
Personal manager. This work will be an extension of the role played today by celebrity stylists and managers. They will be responsible for creating our own brand using social media and other media.
Source: www.tanea.gr with information from https://fastfuture.com

The full text of the Fast Future study can be downloaded here https://fastfuture.com/wp-content/uploads/2010/01/FastFuture_Shapeofjobstocome_FullReport1.pdf

————-

Changes that were made in 40-50 years are now being made in a few weeks.
 
We observe that significant changes are taking place in societies every day.
Technology is evolving, our lives are simplified.
 
According to scientists: “Man, who will live a thousand years, has already been born” Umbry de Gray, a scientist specializing in methods of extending human life.
The world is going to the best, it is not possible.
Year after year, the changes are enormous, the human race is moving forward.
There have never been so few wars in the world, freedom and democracy have never been more developed than they are today, the tyrants of the people are less than ever, extreme poverty has diminished, the happiness of the inhabitants of the states is increasing.
We need a much more optimistic approach that is realistically true.
We live as we think.
Our thoughts now are our lives in the coming days – months – years.
Change must be in the way of thinking.
To think optimistically, with

Submissions to ourselves are our course, our life.
Never do negative thoughts.
Think health – success – joy and give, feed yourself with optimistic happy thoughts that everything will evolve in a positive way.
Imagine these images vividly.
Don’t worry, gladly see all the developments.
For the world, for you, for the country, for every activity you do.
Change in behavior only occurs through change in thinking.
George Papatriantafyllou

Author of the books Public Relations Programs (ed. Stamoulis 2008) and Corporate Image (ed. Stamoulis 2011)