Άρθρο

Γιώργος Παπατριανταφύλλου

Επικοινωνιολόγος

 www.georgepapatriantafillou.com

6974313052

Εγκέφαλος , το κέντρο των επικοινωνικών δομών των πάντων.

 

Ποιό είναι το μοναδικό κομμάτι του ανθρώπινου σώματος το οποίο εάν είναι ακέραιο μπορεί να υπάρξει ζωή χωρίς κανένα άλλο μέλος ; Το κεφάλι . Γιατί εντός αυτού υπάρχει ο εγκέφαλος , ο νούς του ανθρώπου και μόνο εάν υπάρχει ακέραιο μπορεί όλα τα υπόλοιπα μέλη να προστεθούν ή να αντικατασταθούν.

 

Στο μέλλον εάν το ανθρώπινο είδος προχωρήσει τόσο πολύ ( και δεν καταστραφεί νωρίτερα ) εάν γεννιέται ο άνθρωπος έστω και με το κεφάλι μόνο θα μπορεί μετά να επιλεγεί το υπόλοιπο ιδανικό σώμα.

‘Ολες οι διεργασίες των αποφάσεων και της επικοινωνίας κάθε ανθρώπινης οντότητας εδράζουν στον εγκέφαλο.’Οταν αυτό το όργανο παύσει , σταματούν τα πάντα.

Κίνηση , σκέψη , αισθήσεις, επικοινωνία , αναπνοή , ζωή , όλα έχουν την έδρα τους στον εγκέφαλο.

Νευροδιαβιβαστές , χημικές ουσίες , ηλεκτρομαγνητικά κύμματα οδηγούν το ανθρώπινο σώμα και την ίδια τη ζωή.

Δισεκατομμύρια νευρώνων δημιουργούν νευρωνικές διαδρομές οι οποίες ειναι οι σκέψεις μας και στη συνέχεια οι πράξεις μας .

Πως οδηγούμαστε τις σκέψεις μας ;αυτό είναι ένα μυστήριο για την ώρα , λόγω του ότι αντανακλάσεις τροφοδοτούνται απο μία μη εντοπισμένη πλατφόρμα δεδομένων στερεοτύπων .

Αν όμως παρακάμψουμε την αδιευκρίνιστη αυτή διεργασία , τότε μπορούμε να ερμηνεύσουμε το σύμπαν του εγκεφάλου.

Γονίδια ( εγωιστικά και μή κατά Ρίτσαρντ Ντόκινς ) , DNA , αγωγή και ένταξη , τόπος γέννησης και αρκετές ακόμα μεταβλητές δημιουργούν νευρωνικές διαδρομές ήδη έτοιμες να δεχθούν ερεθίσματα απο τον πραγματικό κόσμο.

Εκ δημιουργίας του ανθρωπίνου οργανισμού υπάρχουν δομές οι οποίες μεταβάλλονται με την εξέλιξη.

Παράλληλα με τις δομές αυτές ενεργούν και οι μεταβλητές των ιδιαίτερων μεγεθών της κοινωνικοποίησης , του DNA κτλπ

Τα εξωτερικά ερεθίσματα γίνονται αντιληπτά ή μη , ανάλογα με την ταύτιση τους με τις υπάρχουσες δομές και τα ιδιαίτερα μεγέθη. Η διάνοιξη νέων νευρωνικών διαδρομών σημαίνει ταύτιση με νέα ερεθίσματα.

Η εφαρμογή αυτής της προσέγγισης στην επικοινωνία μεταφράζεται στο να δημιουργούμε κατανοητά μηνύματα προσαρμοσμένα στις δομές των ανθρώπων που επικοινωνούμε.

Εάν είμαστε αρκετά εκπαιδευμένοι στην επιστήμη της επικοινωνίας είναι πιθανό να μπορούμε να εντοπίζουμε νευρωνικές διαδρομές με πιό εύκολο τρόπο.

Εδώ είναι η λεπτή κόκκινη γραμμή της επικοινωνίας με την προπαγάνδα. Εάν ένας επαγγελματίας μπορεί να διακρίνει νευρωνικές διαδρομές μπορεί να χειραγωγεί εάν αυτή είναι η πρόθεση του .

Για την προπαγάνδα δείτε εδώ σημαντικές πληροφορίες .

Θα ακολουθήσουν και άλλα άρθρα για την εγκεφαλική λειτουργία της επικοινωνίας.

Παπατριανταφύλλου Γιώργος

Επικοινωνιολόγος

 

 

Papatrandafyllou George

Communicator